Nooit meer maaien dankzij kunstgras

Heerlijk vind ik het zo’n mooi groen gras in de tuin. Gecombineerd met stuiken en bloemen is het een vrolijk gezicht in de lente, tijdens de zomer en soms zelfs nog als de herfst al in het land is. Waar ik helaas een hekel aan heb, is dat als ik na een lange dag werken de tuin in kijk en ontdek dat het gras dringend gemaaid moet worden. Dan moet ik de grasmaaier uit de schuur halen en maaien, terwijl ik liever lekker binnen op de bank zit met een boek en een kop koffie. Dat gras maaien vind ik persoonlijk pure tijdverspilling. Na lang nadenken heb ik besloten dat kunstgras laten aanleggen voor mij de ideale oplossing is. Dat lange nadenken, deed ik niet alleen omdat ik er nog niet helemaal zeker van was of ik het wel zou doen, maar ook omdat er zoveel soorten kunstgras bestaan in zoveel verschillende kleuren. Ik had er absoluut geen idee van welke soort er bij mijn huis en tuin past. Door te zoeken op het internet kwam ik terecht op de site kunstgrasnet.nl waar ik mijn kennis over de verschillende soorten kunstgras heb aangescherpt.

Welke soorten kunstgras bestaan er?

Zoals overal is ook bij kunstgras de ene groene kleur de andere niet en zijn er verschillende tinten beschikbaar. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt de keuze nog moeilijker gemaakt omdat er ook kunstgras bestaat in bijvoorbeeld grijs of beige. Aangezien ik groen gras wel zo mooi vind, ga ik voor een groene tint. Maar ik kan me voorstellen dat grijs of beige in een bepaalde context best een leuk effect kan geven. Naast de verschillende tinten en kleuren heb je nog de keuze tussen verschillende poolhoogtes, dat is de lengte van het gras. Kunstgras met lange polen voelt zachter aan dan kunstgras met minder lange polen. Verder is kunstgras ook te verkrijgen in verschillende vormen en maten.

Mijn aandacht werd vooral getrokken naar C-shape kunstgras, de nieuwste ontwikkeling in de wereld van het kunstgras. Dit kunstgras is gemaakt van kwalitatieve C-shape garen wat ervoor zorgt dat plat gelopen gras onmiddellijk weer overeind veert. Perfect als je ravottende kinderen hebt want het voelt heel zacht aan en is heerlijk om met blote voeten overheen te lopen. Het ziet er ook zo natuurlijk uit dat ik ervan overtuigd was dat het om echt gras ging.

Andere toepassingen voor kunstgras

Het kunstgras dat ik laat leggen, is voor een mooi grasperk in de tuin. Maar weet je dat er ook kunstgras bestaat dat je op je dakterras of op je balkon kunt leggen? Zo kun je als je midden in de stad woont op je dakterras of balkon een heerlijk stukje groen aanleggen en genieten van een ‘tuintje’.

Daarnaast kom je kunstgras ook tegen op beurzen, bij theater voorstellingen, indoor sporten en zelfs in kantoorruimtes.