Even wachten, pizza!

Het is waarschijnlijk wel een van jouw favoriete gerechten om te eten, pizza! Dit klassieke Italiaanse ronde deeggerecht is voor velen een ware versnapering. Pizza’s zijn er tegenwoordig dan ook in verschillende soorten en maten. Zo is er bijvoorbeeld de klassieke Italiaanse pizza of de zogenoemde ‘Big American’ pizza. Al deze pizza’s hebben elk hun eigen kenmerkende bodem en toppings. Voor elk type pizza zijn er verschillende manieren om deze te maken. Je kan uiteraard een pizza bestellen bij een pizzeria of een diepvries pizza kopen bij de supermarkt. Maar tegenwoordig willen we natuurlijk dat alles vers, lekker en gezond is. Hierom raad ik je dus aan om vanaf nu gewoon jouw eigen pizza’s thuis te maken. Het is makkelijker dan je in eerste instantie zou denken en heel veel lekkerder dan die diepvries pizza van de supermarkt. 

 

De bodem

De basis van een pizza is natuurlijk de bodem. Hiervoor moet je deeg maken. Als je dit nog iets te lastig vindt kan je ook gewoon deeg kopen in de supermarkt. Dit hoef je vervolgens alleen maar in de juiste pizzabodem vorm uit te rollen. De bodem is een van de belangrijkere onderdelen van een pizza. Dit is namelijk de basis en die moet zowel stevig als lekker zijn. Je kan hierin kiezen voor een dunnere Italiaanse pizzabodem, of voor de dikkere Amerikaanse pizzabodem. Houdt er wel rekening mee dat hoe dikker de bodem is, hoe langer het zal duren voordat jouw pizzadeeg gaar wordt in de oven.

 

Saus en toppings 

Als de bodem eenmaal klaar is kan je de pizza gaan opbouwen. Hiervoor heb je een saus nodig. Zelf prefereer ik de klassieke tomatensaus die erg simpel te maken is. Gewoon wat verse tomaten zonder vel stuk koken en eventueel hier wat tomatenblokjes of puree aan toevoegen. Vervolgens kan je de saus in een dun laagje over de pizzabodem verspreiden. Daarna doe je hier een laag kaas op, die je naar eigen wens kan kiezen. Ik ga altijd voor de Parmezaanse geraspte kaas. Hier bovenop kan je naar eigen wens de toppings toevoegen. Denk hierbij aan verschillende soorten vlees zoals salami, ham, gehakt of chorizo. Ook moeten er natuurlijk groentes op de pizza. Hiervoor kan je kiezen uit: champignons, ui, paprika, olijven, artisjok. Er zijn eigenlijk te veel opties om op te noemen! 

 

In de oven

Als alles eenmaal op de pizza zit gaan we beginnen aan het oven proces. Dit is het belangrijkste onderdeel van het maken van jouw eigen pizza. Ik kies zelf graag voor mijn echte pizza oven. Dit geeft een veel beter en verser pizza resultaat dan een gewone oven. In deze pizza oven, die je zo groot kan aanschaffen als je wil. Wordt de pizza door de kolen of het hout achter in de oven op de perfecte manier opgewarmd. Zorg er wel voor dat je de pizza om de paar minuten een kwartslag draait, zodat je in jouw prachtige pizza oven de perfecte pizza kan maken!