Even uit de sleur

Veel onderzoeken hebben bewezen dat jarenlang met hetzelfde bezig zijn niet goed voor je is. Toch zijn wij mensen gewoontedieren en zullen we niet snel uit onze comfort zone stappen. Dit geldt ook voor ons werk en eerlijk is eerlijk hoe langer je bij één en dezelfde werkgever zit, hoe meer en beter je beloond wordt. Werknemers die meer ervaring hebben en langer werkzaam zijn zullen eerder aanspraak maken op een bonus of een salarisverhoging. Het komt daardoor al gauw voor dat mensen in een sleur belanden, maar er toch voor kiezen om langer bij hun werkgever te blijven. De afweging geld of gelukkiger worden wordt dan vaak afgewogen op meer inkomsten, omdat dat op den duur misschien ook wel gelukkiger maakt. Ik besloot de afweging te maken en voor geluk te kiezen. Ik stapte uit de sleur en ging op zoek naar iets nieuws. Benieuwd hoe ik dit deed?

Op zoek naar iets nieuws

De eerste periode nadat ik ontslag nam bij mijn werk heb ik ervoor gekozen om heerlijk even tijd voor mezelf te nemen. Met het zonnetje in de tuin rustig de dag opstarten en vooral niks doen beviel me uitermate goed. Maar als eenmaal het weer iets minder was en ik beperkte mogelijkheden kreeg om iets te doen met mijn vrije tijd, begon ik me toch te vervelen. Daarnaast ging mijn financiële buffer er ook razendsnel doorheen, ik moest weer op zoek naar een nieuwe baan. Dit was in het begin heel erg wennen, want dit had ik al jaren niet meer gedaan. Ik kwam uiteindelijk terecht bij een uitzendbureau in den haag. Na een leuk eerste gesprek, waarin het uitzendbureau probeerde te achterhalen wat mijn interesses, hobby's en passie's waren, ging de vrouw van het uitzendbureau op zoek naar een match met een toekomstige werkgever. 

De perfecte match

Na het gesprek bij het uitzendbureau bleef de uitspraak 'de perfecte match' bij me hangen. Al jarenlang was ik werkzaam bij een baan waar niet echt mijn passie of interesse lag. Niet dat ik het niet naar me zin heb gehad al die jaren, mijn werkgever was altijd super toegankelijk en mijn collega's super gezellig. Financieel was de baan ook mooi, maar om nou te zeggen dat het mijn passie was dat niet. Voor het eerst in jaren zou ik op zoek gaan naar een baan waar ik mijn passie kan uitoefenen. Ik ben benieuwd naar mijn perfecte match, heb je die van jou ook gevonden?