Dubbele wastafel: weg met ochtendstress

Het is bij ons elke ochtend hetzelfde liedje, net als in heel veel huishoudens vermoed ik. Mijn vriend en ik moeten beiden vroeg beginnen en nadat de wekker tien keer gegaan is realiseren we ons beiden dat we te laat zijn. Dan springen we uit bed en rennen naar de wastafel en douche. Meestal willen we daar allebei tegelijk zijn. Met als gevolg kleine woordenwisselingen en vechten om ruimte. Bovendien heeft mijn vriend in mijn ogen een heleboel onnodige spullen op die wastafel staan, die ik standaard altijd omgooi in mijn haast. Dan kan ik ook nog eens gaan opruimen op zo’n ochtend. Als ik echt geen tijd heb, doe ik dat niet en dan tref ik het zooitje ’s avonds aan en dan ben ik moe. Nee, ochtenden zijn geen feest in die badkamer van ons. Ik vond dat daar echt eens wat aan moest gebeuren. En al heel snel kreeg ik een idee.

Dubbele wastafel voor hem en haar

Op internet trof ik een superleuke en niet zulke dure dubbele wastafel aan. Of te wel een wastafel voor hem en haar zoals ik dat noem. Hij paste ook nog eens heel goed bij het interieur van onze badkamer. Ik wist: dit is de oplossing. Ik kon de dubbele wastafel online bestellen en mijn handige vriend zou hem dan installeren. Binnen een paar dagen hadden we hem in huis en inderdaad, het kostte mijn vriend een halve dag maar toen hadden we ook wat. Ik moet eerlijk zeggen, los van de voordelen die zo’n dubbele wastafel oplevert, staat het ook erg chique, een beetje rijk alsof je in een duur hotel zit. En opeens hadden we ook alle ruimte om er wat op te zetten zonder dat alles meteen op de grond valt. Ik vond het meteen een enorme verbetering.

Weg met de ochtendstress

Geloof het of niet: onze ochtenden verlopen gelijk een stuk minder stressvol. Ja, natuurlijk staan we nog steeds te laat op en is het rennen geblazen, maar in de badkamer hebben we nu ieder onze eigen ruimte en staan we elkaar niet meer in de weg. Ik heb mijn eigen wasbak helemaal ingedeeld zoals ik hem wil hebben en dat geldt ook voor mijn vriend. Het is echt een enorme verbetering. We staan gezellig naast elkaar ons klaar te maken voor de nieuwe dag. Tegenwoordig hebben we geen ochtendruzietjes meer maar gezellige babbeltjes. Ik kan iedereen een dubbele wastafel aanraden!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Bouw