Dit wil de echte klusser hebben!

bouwmaat

Iedereen heeft van die dingetjes die hij of zij echt wilt hebben. Voor de een zijn dit oneindig veel schoenen en voor de ander is dit ieder seizoen weer een ander interieur. Persoonlijk, als echte klusser, heb ik zelf een andere hobby. Ik wil graag alles op het gebied van gereedschap graag hebben. Mijn gereedschapskoffer zit nooit te vol en er kan altijd wel iets bij. Op dit moment heb ik een nieuwe verslaving, namelijk elektrisch gereedschap kopen. Aangezien dit niet zomaar een hobby is deel ik wat van mijn tips, waar ik zoal op let en wat ik belangrijk vind aan het juiste gereedschap.

Een echte klusser doet het elektrisch

De één zweert bij het gewone gereedschap terwijl de ander niet meer zonder de elektrische snufjes kan. Ik hoor bij die laatste. Iets in elkaar zetten was nog nooit zo snel gereed sinds ik daarvoor mijn elektrische boor- en schroevendraaier heb. Maar niet alleen voor de kleine dingen gebruik ik het graag.. Ook bij grote projecten zoals een verbouwing van het huis, het opnieuw verven van de slaapkamer of een uitbouw in de tuin. Allemaal klussen die ik makkelijker gedaan krijg met het juiste gereedschap. Natuurlijk gebruik ik ook nog steeds het oude vertrouwde handgereedschap wanneer er even snel ergens een schroefje aangedraaid moet worden. Echter wanneer ik een grote klus te klaren heb, kies ik altijd voor elektrisch.

Mijn persoonlijke favorieten

In de loop van de jaren heb ik zeker een aantal favorieten opgebouwd. Zo verf ik een slaapkamer nooit meer met een kwast maar kies ik altijd voor een elektrische verfspuit. Helemaal met grote oppervlakte maakt dit het werk een stuk makkelijker. Ook een grote favoriet is de slagschroevendraaier. Geen 5 verschillende schroevendraaiers meer bij de hand houden, waar natuurlijk altijd degene ontbreekt die ik net nodig heb. Met dit handige apparaat is montagewerk zo gepiept. Maar als je mij vraagt wat met stipt op nummer 1 staat, dan is dit zeker een goede boor. Eén waarbij je niet continu hoeft te wisselen van kop maar door middel van de verschillende standen precies dat moet doen waarvoor ik het gebruik.

Nooit meer handmatig?

Zeg nooit nooit, maar als ik echt moet kiezen dan ga ik zeker voor elektrisch gereedschap. De middenweg van beide is natuurlijk nog beter. Een mooie geverfde slaapkamer is niet alleen haalbaar met een verfspuitmachine. Je hebt uiteraard ook dan nog een kwastje nodig om de kleine hoekjes te bereiken. Daarnaast is de aanschaf van al dat elektrische gereedschap best prijzig. Mijn tip is dan ook, wanneer je graag wilt weten of dit elektrische gereedschap echt bij je past huur dan eerst een apparaat. Op deze manier kun je eerst kijken of het is wat je ervan had verwacht en gehoopt voordat je er gelijk heel veel geld in stopt.