Displayport: gebruik de nieuwste aansluiting

displayport

Net als alle mensen kan ik allang niet meer zonder computer. Of zonder TV of telefoon. Zonder moderne media ben ik als auteur helemaal niets. Ik maak er dus fervent gebruik van. Ik schrijf mijn boeken en artikelen op mijn laptop, plaats berichten op social media en maak connecties op LinkedIn. De tijd dat we het zonder al deze media deden, lijkt ver weg en toch heb ik hem bewust meegemaakt. De oude draaitelefoon stond nog in het huis van mijn jeugd. En vroeger schreef ik mijn verhalen nog op een typemachine. Maar zoals gezegd is dat nog niet eens zo lang geleden. Het probleem met deze snelle ontwikkelingen is dat ik wel gebruik maak van alle apparatuur, maar dat ik er geen verstand van heb. De kennis ontwikkelt zich te snel voor mij om bij te benen. Dus als er dan iets kapot gaat of er moet iets nieuws aangesloten worden, dan heb ik een probleem. Termen als HDMI kabels, displayport en USB kabels zeggen mij niets. Wat moet ik ermee?

Displayport: Geschikt voor monitors van computers

Gelukkig heb ik vrienden bij de hand die met het allemaal met liefde uitleggen. Dat was nodig toen ik mijn computer wilde aansluiten op een monitor. Daarvoor zijn diverse kabels beschikbaar maar een vriend wist mij te melden dat ik een displayport moest nemen. Een displayport is de nieuwste aansluiting voor een computer op een monitor en geeft goede beelden. Ik heb geen andere keus dan die vriend blindelings te vertrouwen want ik weet er te weinig van. Maar het was waar: de displayport werkt prima. Toch deed het me weer beseffen hoe snel de ontwikkelingen gaan en hoe moeilijk ik het vind alles bij te benen. Ik vermoed dat ik niet de enige ben.

Leren, leren en nog meer leren

Ik hoef niet alles te weten als het gaat om moderne technologie, maar ik wil wel meer leren over de media die ik gebruik. Gewoon zodat ik simpele problemen of eenvoudige aankopen zelf kan doen. Ik wil weten wat een displayport doet en wat het verschil is met bijvoorbeeld een HDMI kabel. Dat betekent leren, leren en nog meer leren. Aangezien deze onderwerpen me niet echt liggen kost dat best veel moeite, maar ik ben er ook trots op als ik het goed begrijp. Laatst had ik weer een probleem en toen kon ik dat zelf oplossen. Daar was ik trots op. Moderne media is tenslotte onmisbaar en kennis daarover dus ook.